Digitale werkplaats met studenten van de HAN

Studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen creëren digitale oplossingen als onderdeel van het project Duurzame Digitale Werkplaats. Dit doen zij samen met hun lector én met de hulp van 6 innovatieve bedrijven uit onze regio.

Digitale werkplaats met studenten van de HAN

Digitaliseringsprojecten in actie

26 studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) zetten zich gedurende zes maanden in voor digitaliseringsvraagstukken van bedrijven in Oss. De studenten zullen zich volledig storten op het oplossen van complexe digitaliseringsvraagstukken die actueel zijn in de bedrijfswereld van Oss. Dit project, een perfect voorbeeld van hoe lokale academische instellingen en bedrijven kunnen samenwerken, belooft zowel educatief als innovatief te zijn.

Samenwerking met 6 innovatieve bedrijven uit Oss

Deze samenwerking is niet alleen gunstig voor de studenten, die waardevolle praktijkervaring opdoen, maar ook voor de bedrijven, die frisse inzichten en oplossingen kunnen verwachten voor hun digitaliseringsuitdagingen. Elk bedrijf heeft in samenspraak met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen een unieke case ontwikkeld, specifiek gericht op hun eigen behoeften en uitdagingen. Deze cases zijn zorgvuldig ontworpen om de studenten uit te dagen en hen te helpen hun academische kennis toe te passen in echte bedrijfssituaties. Zoals het ontwerpen van een CSRD-dashboard, de case die vijf HAN-studenten bij Pivot Park in Oss momenteel uitvoeren:

Renske van Grinsven, bestuurssecretaris bij Pivotpark

"Om samen de wereldwijde gezondheid te verbeteren wordt op Pivot Park ingezet op een leven lang leren binnen een lerend ecosysteem. Partnerschappen met onderwijs en ruimte bieden aan talentenontwikkeling vormen daarin een belangrijke basis. De Duurzame Digitale Marktplaats is hier een mooi voorbeeld van."
Renske van Grinsven, bestuurssecretaris bij Pivot Park, samen met de vijf studenten die gaan bouwen aan het CSRD-dashboard

De andere vijf bedrijven uit Oss die meewerken aan de Digitale Werkplaats zijn Autolab, Maas internal logistix, Ijssalon Alessandro, Chef du Web en Cornelissen Bouw.


Samenwerking tussen studenten, docenten en bedrijfsprofessionals

De studenten, die een casus hebben geselecteerd op basis van hun vaardigheden en interesse in digitalisering, zullen in teams werken. Ze worden daarbij begeleid door zowel docenten van de HAN als professionals uit de deelnemende bedrijven. Dit zorgt voor een rijke leeromgeving waarin theorie en praktijk hand in hand gaan. De samenwerking biedt de studenten de unieke kans om direct inzicht te krijgen in de hedendaagse uitdagingen van de arbeidsmarkt en stelt hen in staat een actieve bijdrage te leveren aan de digitale transformatie in de regio.

Dynamische leerervaring met interessante eindpresentatie

Gedurende het project zullen regelmatige meetings en feedbacksessies plaatsvinden, waarbij de voortgang van de studenten wordt geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig. Dit zorgt voor een dynamisch en interactief leerproces. Aan het einde van het project presenteren de studenten hun oplossingen aan de bedrijven, waarmee het project niet alleen een leerzame ervaring is, maar ook een potentieel platform voor toekomstige innovaties in de regio.

Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe onderwijs en lokale industrie samen kunnen werken om talent te ontwikkelen en tegelijkertijd concrete bedrijfsproblemen op te lossen. Het benadrukt de rol van hoger onderwijs als een katalysator voor regionale ontwikkeling en innovatie.

Blijf op de hoogte.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

andere projecten bekijken?

All posts